Ihmeiden vuosi 2020
Satu Kekäläinen sanoo näin jäästä: "Ice is water. Water is life. A great mystery"

Ihmeiden vuosi 2020

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Vuosi 2020 tulee olemaan onnen vuoteni ajattelin alkuvuodesta. Takana jo niin paljon haastavia vuosia, että nyt on jo hyvien aikojen aika tulla. Takana sairastuminen sairaanhoitajana sisäilmasta työssäni sairaalassa. Irtisanominen monikemikaaliyliherkkyyteni vuoksi 2017 kahdenkymmen työvuoden jälkeen.  Moottoripyöräonnettomuus, jossa oikea olkapääni murtui pirstaleisesti. Kahden vuoden työttömyys. Kipeä ero miesystävästäni viime vuonna. Yritykseni Sagastinan aloittaminen vuosi sitten haasteellisella taiteellisella alalla. Aloittavan yrittäjän panostusta yritykseen, jotta saisi siitä kannattavan.  Lapsien tukemista, jotta jaksavat opiskella ja selviävät elämässään eteenpäin. Lapset muuttivat omilleen viime vuonna. Muutos kahden perheen vauhdikkaasta arjesta yksinäiseksi kissanaiseksi. Siinä tapahtumia elämästäni muutamassa vuodessa. En ajatellut, että vielä tulee lisää muutoksia. Tämä korona tuntui kuin olisi ajanut päin seinää liian kovaa vauhtia.

Unelmani taiteen ja hoitamisen yhdistämisestä näkee vihdoin päivänvalon

Helmikuussa onnistunut näyttely Mökki Galleriassa Kaarinassa, jossa sain myytyä teoksiani ja tuotteitani hyvin. Jään Lumous korttipakkani kehitystyö saatiin päätökseen.  Sijoitin korttipakkoihin, joita lähden markkinoimaan terapeuteille. Unelmani taiteen ja hoitamisen yhdistämisestä näkee vihdoin päivänvalon. Korttien kehitystyö lähti liikkeelle mielenterveystyön tarpeesta saada uusi visuaalinen työkalu tunnetaitojen käsittelyyn. Äänihoitotapahtumani helmikuussa sai paljon positiivista palautetta ja asiakkaani odottavat uusia tapahtumia.

Maaliskuun alussa kävin rakentamassa kaksi näyttelyä jääkuvistani Turkuun Brinkkalan Outolintuun ja B-Galleriaan. Avajaiset B-Galleriassa toisen taiteilijan kanssa. Paljon kiinnostuneita vieraita. Kävin opiskelemassa Design Finlandin brändin rakennusta ja sain paljon ideoita yritykseni brändäykseen. Kirjoitan kirjaa jääseikkailuistani ja meillä oli kirjailijakokous, missä kannustamme toisiamme ja luemme tekstejämme. Kävin esittelemässä ja myymässä korttejani Tsemppitalossa, jossa käy mielenterveyskuntoutujia. Järjestin ensimmäisen terapeuteille suunnatun työpajani. Suunnitteilla oli messuja ja markkinoita, joissa käyn myymässä tuotteitani. Suunnitelmissa oli myös näyttelyn rakentaminen Helsinkiin huhtikuussa. Kesäkuusta elokuuhun yhteisnäyttely taiteilijaryhmän kanssa Kuusiston Kartanossa tulossa. Toivottavasti silloin jo ihmiset saavat kokoontua ihastelemaan ihmeellistä metsää taiteen muodossa.

Vauhti oli kova alkuvuodesta ehkä jopa uuvuttava. Minulla oli nukkumisongelmia ja tuntui, että vauhti vain kiihtyy. Ensin kaiken pysähtyminen tuntui ahdistavalta, koska kaikki loppui niin nopeasti. Miten ihmeessä tässä tulee toimeen, kun kaikki loppuu. Mutta sitten tuli jonkinlainen helpotus ja aloin myös nukkumaan paremmin. Ehkä helpotuksen toi toivo rahoituksen mahdollisuudesta nettikaupalle, josta olen pitkään haaveillut. Taitoni ja tietoni eivät vain ole riittäneet nettikaupan rakentamiseen ja markkinointiin niin, että joku myös löytää kauppaan ja jopa ostaa sieltä jotain. Myös mahdollinen tuen saaminen äänihoitojen siirtämisestä nettiin antaa toivoa.

Tällä hetkellä kasaan korttipakkojani ja teen lasikapussikoruja nettikauppaa varten, jotta on sitten jotain myytävää, kun se vihdoin valmistuu. Kirjoitan myös kirjaani, kun nyt vihdoin on rauha kirjoittaa sitä. Seuraan myös sitä minkälaisia tukimuotoja yksinyrittäjille on tarjolla tässä kriisissä. Huhtikuussa aloitan yrittäjän oppisopimuksella koulutuksen, joka tähtää liiketoiminnan ammattitutkintoon. Jatkan vielä unelmani eteenpäin viemistä ihmisten hyvinvoinnin eteen ja oman toimeentuloni saavuttamiseksi.

Tsemppaan itseäni sillä, että pudotusten jälkeen tulee aina nousu.

Olen selvinnyt tähänkin asti kaiken maailman kiemuroista elämässäni. Elämä on seikkailu ja päähenkilö joutuu välillä tukaliin tilanteisiin ja niiden jälkeen on taas tasaisempaa ja jopa menestyksekästä. Koen tärkeäksi juuri tällaisen Yrittäjän päiväkirjat-blogin tyylisen yhteistyön ja näkyvyyden saamisen. Ryhmässä on voimaa. Ei muuta kuin eteenpäin sanoi mummo lumihangessa, vaikka tänä vuonna ei pahemmin hankia ollutkaan. No, saatiin tämä korona lumen tilalle.

Instagramista löytyy kuviani ja tiedot näyttelyistä ja tapahtumista.

Myös facebookissa on Sagastinan sivut.

Nettisivuni ovat aika alkutekijöissään vielä, mutta toiveena siis näyttävämmät sivut ja nettikauppa.

Aurinkoisin terveisin,

Sagastina

Satu Kekäläinen

satusagastina@gmail.com

Vastaa