Ystäviä ja yrittäjyyttä: kiitos Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta

Ystäviä ja yrittäjyyttä: kiitos Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Aloittaessani yritystoimintaa maaliskuussa 2015 ei lähipiirissäni juurikaan ollut yrittäjiä. Minulla ei ollut yrittäjäystäviä ja jo pelkästään käsitteenä sana yrittäjä tuntui hyvin etäiseltä. Olet ehkä lukenut paloja yrittäjätaipaleeltani ja saattanut saada käsityksen, että olen aina ollut varma siitä mitä olen ollut tekemässä. Ei. Etenkin kevytyrittäjästä toiminimiyrittäjäksi siirtyessäni olin suoraan sanottuna aivan pihalla siitä mitä tulevaisuus toisi tullessaan – ja hyvä niin.

Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta avasi oven verkostoon

Jo ennen Schmidt Communicationsin perustamista olin päättänyt, että yrittäjäjärjestöön olisi liityttävä. En kuollaksenikaan muista mistä moinen ajatus oli päähäni päätynyt, sen kuitenkin tiedän että Yrittäjät järjestönä oli tehnyt minuun vaikutuksen. En kauaakaan ehtinyt olla jäsenenä, kun sähköpostiini kilahti tiedote hausta Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikuntaan. Jännitysmomentti hakemuksen lähettämisen jälkeen oli järisyttävä. Miten minä, joka vasta olin perustanut yrityksen ikinä kelpaisin edustamaan niin upeaa porukkaa?

V-S Nuorten Yrittäjien toimikunta 2016
V-S Nuorten Yrittäjien toimikunta 2016

Tiedättekö sen tunteen, että jostain syystä jokin asia vain tuntuu oikealta ja siltä että tuonne on päästävä? Juuri siltä minusta loppuvuodesta 2015 tuntui. Toimikuntalaiseksi päädyttiin, yasss! Yrittäjäjärjestö tuntui heti omalta, kun luottamushenkilöristeilyllä nuorten jengi otti välittömästi omakseen. Olen aina tuntenut itseni tervetulleeksi porukkaan ja jestasmaaria, vaikka välillä onkin oltu vakavienkin juttujen äärellä, hauskaa on ollut – aina! Siitä se sitten lähti, pääsin seuraamaan Varsinais-Suomalaisten yrittäjänuorten touhuja hyvin läheltä ja päivästi yksi alkaen, olen tutustunut mitä huikeampiin tyyppeihin. Olen saanut ihan oikeita ystäviä.

Nuorten Yrittäjien risteily 2016
Nuorten Yrittäjien risteily 2016

Nuorten Yrittäjien toimikunta vaikuttaa maakunnassa ja valtakunnallisesti

Mitä tuo nälkävuottakin pidempi sanamonsteri sitten tekee? Varsinais-Suomessa nuoret toimikuntalaiset ovat aktiivisia vaikuttajia, jotka tekevät toiminnallaan nuorta yrittäjyyttä tunnetuksi niin omilla paikkakunnillaan, kuin maakunnassakin. Valtakunnallisesti Nuorten Yrittäjien verkosto vaikuttaa yhdessä Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa. Toimikunta vaikuttaa siellä missä tapahtuu ja vaikuttamistyötä tehdään ihan ruohonjuuritasolla, kuten:
• oman paikkakunnan yrittäjäjärjestössä
• sidosryhmien (kuten YES-verkosto) kautta
• omissa tapahtumissa
• korkeakouluissa ja muissa oppilaitoksissa
• mediassa

Parhainta antia viimeisen kolmen vuoden aikana ovat kuitenkin olleet tapahtumat, joissa olen saanut tavata samanhenkisiä yrittäjiä. Vertaistuen, vinkkien ja oppien määrää en voi tarpeeksi korostaa. Kaiken kukkuraksi olen saanut verkostosta ihan oikeita asiakkaita ja vastavuoroisesti taas löytänyt palveluja, joita tuskin olisin ilman tapahtumia löytänyt. Mm. S-Comin toimistosoffan tyynyt ovat Pienen Sisustusihmeen käsialaa.

Verkostosta voimaa -artikkeli
Aamusetin artikkeli keväällä 2018

Puheenjohtajan vuosi 2018

Viimeisenä toimikuntavuotenani sain kunnian toimia puheenjohtajana. Kaksi edellistä olivat antaneet paljon, kaikki kuitenkin kulminoitui viimeiseen vuoteen, josta koen saaneeni eniten irti. Alueverkoston kokouksessa helmikuussa vaihdettiin kuulumisia ja viude – on meillä Suomessa ihan mielettömän hienoja juttuja meneillään Nuorten Yrittäjien eteen! Maaliskuussa pääsin tuomaroimaan Uskalla Yrittää -semifinaaliin, jossa Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet peruskoululaiset esittelivät NY-yritystensä tuotteita ja palveluita.

Uskalla yrittää 18clothing NY
Toisen asteen paras yritys, 18clothing NY

Mieleen ovat jääneet myös Varsinais-Suomen Vuoden Nuori Yrittäjä -palkitsemistilaisuus Tiirikkalassa, jossa sain toimia tapahtuman juontajana, sekä Loimaalla järjestetyt ensimmäiset Nuorten Yrittäjien After Workit – tästä olen erityisen iloinen. Vuoteen on mahtunut mielettömiä kohtaamisia oppilaitoksissa, joihin olen päässyt kertomaan yrittäjyyspolustani ja sparrailemaan tulevaisuuden tekijöitä.

Nuorten Yrittäjien After Workit Loimaalla
Nuorten Yrittäjien After Workit Loimaalla

Kun aika on

Kolme vuotta järjestöaktiivina on tuonut elämääni läjän ihmisiä ja ihmissuhteita, jotka todennäköisesti pysyvät vielä pitkään. Olen saanut mittaamattoman korvaamatonta tukea, kokenut huikeita tapahtumia ja päässyt näkemään yrittäjyyttä hyvin, hyvin läheltä. Kokemus on kasvattanut minua ihmisenä ja johtajana.

Viime viikolla pidimme vuoden viimeisen toimikunnan kokouksen. Tähän päättyy myös oma osuuteni tässä timanttisessa porukassa. Ensi vuonna kutsuvat uudet haasteet ja polut – ilolla ja haikeudella luovutan paikan toimikunnassa freeseille näkemyksille ja ajatuksille.

Mitä siitäkin tulisi, jos ei olisi yhtään yritystä, tai niitä yrityksiä tukevaa toimintaa? KIITOS tyypit, aftereilla 2019 nähdään! <3

Mel

PS. Käy lukemassa uusin y-lehden kolumnini: Toimintakenttänä koko maailma, rajoina oma uskallus

Tätä tekstiä kirjoittaessa soi: Welshly Arms – Legendary

Vastaa