Ranskalaisromantiikkaa Turussa
Katariinan La Petite Provence sijaitsee Turussa

Ranskalaisromantiikkaa Turussa

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Bonjour!

Olen Katariina, pyöritän Turussa ranskalaisromanttista lahja- ja sisustuspuotia La Petite Provencea sekä valmistan kehittelemiäni Provence Créations – pyykkituotteita.

Yritystoimintani saa polttoaineensa rakkaudestani Ranskaan, sen moniulotteiseen häpeilemättömään estetiikkaan, juurevaan kulttuuriin, kauniiseen kieleen sekä erityisesti Etelä-Ranskan elämänmenoon, joka soittelee minussa juuri oikeita kieliä.

Usein toistuvat matkamme perheemme kakkoskodiksikin jo muuttuneeseen Ranskaan ovat nyt jäissä, kuten kaikki sieltä saapuvat tavarantoimituksistammekin. Viimeisin tilattu suurempi erä jäi jumiin tavarantoimittajan varastoon maaliskuun alkuviikkoina, kun Ranska laittoi väen kotiarestiin.

Kotiarestissa olen nyt minäkin. Kolme viikkoa sitten kivijalkamyymäläni sulki ovensa siltä istumalta, kun päätin hakea kehitysvammaisen poikani koulusta kotiopetukseen. Siirryin siis hetkessä valmistautumattomana kotioloihin vapaaehtoiseen karanteeniin ja monenlaista tukea tarvitsevan poikamme kotiopettajattareksi.

Korona-arkeeni kuuluu tällä hetkellä erityisesti ajankäytön kanssa tasapainoilu. Perheasioilta liikenevinä hetkinä harrastan hektistä verkkokaupan kehittämistä, hikistä SEO-taitojeni hiomista ja käytyjen kurssien sekä verkosta imemieni (usein ilmaisten) oppien siirtämistä verkkokauppaan, entistä tehokkaamman nettimarkkinoinnin opettelua, mainosten ja tuotesivujen rustaamista, yrittäjien yhteisprojekteihin osallistumista sekä tietysti uusien ideoiden kehittelyä. Pieniä hedelmiäkin on jo ollut nähtävissä näistä ponnisteluistani, mikä on sydäntä lämmittävää huomata.

Suljetun kivijalkamyymäläni pitkähkö ikkunarivi Puistokadulle on nyt muuttunut entistäkin antavammaksi näyteikkunaksi, kun puodin raskaat hyllyt on järjestetty uudelleen ja käännetty näin näyttämään kadulle päin. Pakkailen siellä hyllyjen takana verkkotilauksia harva se iltapäivä pojan kotikoulupäivän jälkeen, hänen pelaillessa tovin takahuoneessa.

Korona-ajan kivijalkaliikkeeni tarjoaa paikallisille asiakkaille mahdollisuutta tehdä ostokset verkossa kätevällä kontaktittomalla tuulikaappinoudolla avoimesta puodin tuulikaapista sovittuun aikaan. Kuljetan tilauksia pikkuautollani myös turkulaisten tilaajien kotiin, ulko-oven eteen, etukäteen sovittuna ajankohtana. Näistä onkin jo kertynyt muutamia kokemuksia ja homma tuntuu periaatteessa toimivan, vaikka eivät verkko-ostokset tietenkään korvaa kivijalka-asiointia suurelle osalle turkulaista asiakaskuntaani. Ymmärtäähän sen, sillä tuotteiden sormeilu, tunnelmien äärellä haaveilu, Provencen tuoksuttelu ja rupattelukin ovat tärkeä osa tätä kivijalkakokemusta.

Näiden tämän hetken perustoimintojen lisäksi usein aamukahvia omassa rauhassani nautiskellessani, kun muu väki vielä nukkuu, kehittelen pyykkituotesarjaani eteenpäin. Kenties se ottaa tässä korona-aikaan vielä askeleen kohti uusia tuulia!

Minulla on vahva usko siihen, että asioilla on taipumus järjestyä ja uskon, että tämä taipumus osaltaan vapauttaa minut kohdistamaan katseeni mahdollisuuksiin sen sijaan, että harmittelisin omien suunnitelmieni kariutumista.

Tunnustan, että motivoidun usein lähes lapsellisesti ja yltiöoptimistisesti uusista tilanteista ja niiden tuomista haasteista. Se lienee kuitenkin toisaalta yksi vahvuuteni yrittäjänä. Vaikeuksista saattaa tosiaankin silloin tällöin puhjeta uusia ja entistä luovempia ratkaisuja, jotka kantavat yritystoimintaa ehkä entistä vahvempaan suuntaan. Aloitin aikanaan kriisistä ponnistaen myös pyykkituotteideni valmistuksen!

Nähdäänhän kriisin toisella puolella sitten entistä vahvempina, nähdäänhän.

La Petite Provencen verkkokauppa

La Petite Provencen Facebook

La Petite Provence Instagramissa, lähinnä kuvia Ranskasta

Kotimme Ranskassa blogi 

Provence Créations – pyykkituotteet

Vastaa