Sarjayrittäjä Sohvi: sosiaalisuutta sekä stailauksia
Sohvi auttaa asiakkaitaan eroon vaatekriiseistä nyt digitaalisesti

Sarjayrittäjä Sohvi: sosiaalisuutta sekä stailauksia

Alkuvuosi oli ollut hiljaista, kuten yleensä se on useilla yrityksillä. En jaksanut kuitenkaan stressata asiasta, sillä kevään keikkakalenteri alkoi täyttyä hyvää vauhtia. Oli tulossa kauppakeskuskeikkoja eri paikkakunnille, vaatebrändien koulutuksia, tyylikursseja ja opetuskeikkoja sekä tietysti vuoden ensimmäinen Ihanuusretriitti. Odotin keikkoja niin innolla! Sitten tuli korona. Katselin kauhuissani uutisia, okei ei tää varmaan mun työhön vaikuta, eikai tää niin paha oo mietin aluksi. Sitten uutisoitiin perjantaina 13.3, että kaikki tapahtumat perutaan. Olin järkytyksestä sanaton, samaan aikaan vilkaisin sähköpostia, johon alkoi tippua viestejä: perumme keikan, siirrämme tapahtuman.

Yksi toisensa jälkeen keikat peruttiin / siirrettiin jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Okei vielä on toivoa: ainaki nämä opetuskeikat toteutuvat, mietin toiveikkaana viikonlopun, kunnes koitti keskiviikko ja koulu, jossa opetan ilmoitti sulkevansa ovet. Se oli viimeinen niitti, muutamassa päivässä KAIKKI työt oli peruttu! Laskin itku kurkussa paljonko juuri menetin rahaa. Hyvästi kesälomamatka suunnitelmat ja kaikki! Ahdistus alkoi kasvaa sisällä. Millä mä nyt elän!?

Silmissäni vilkui vain yksi asia: konkurssi KONKURSSI KONKURSSI!!!! Lamaannuin totaalisesti. Makasin viikon peiton alla itkemässä, että eihän tässä muuta tapahdu kuin konkurssi tulee, koska rahat loppuu, kun ei ole töitä ja yhyy musta tulee kelan asiakas! Ystävät soittelivat ja lähettivät viestejä ja tsemppasivat, mutta tässä kohtaa näin vain pelkkää mustaa, enkä ottanut kuuleviin korviini mitään ehdotuksia. Viikon masennuksen ja angstaamisen jälkeen päätin, että nyt on pakko nousta ylös ja alkaa toimia. On sitä kurjia aikoja ennenkin nähty! Olen taistellut useamman kerran masennuksen ja uupumuksen kanssa sekä ollut tilanteessa, missä ei ole töitä tai rahat on loppu ja aina on selvitty.

Tuumasta toimeen: Kirjoitin sivuilleni sisältöä ja ajastin facebook ja blogipostauksia ja laitoin verkkokurssin kamppiksen ulos. Samaan aikaan avattiin Sisumarket ja pelastetaan palvelut sivusto, johon myös lisäsin myyntiin Eroon vaatekriiseistä verkkokurssin myyntiin. Muistin myös olevani affiliate yrityksen listoilla, joten kirjoitin useamman affiliate postauksen blogiini.

Rehellisesti olen viimeisen kahden vuoden  aikana usein miettinyt, että haluan enemmän tehdä digibisnestä ja viedä osaamiseni verkkoon. 1.5 vuotta olemme kehittäneet tekoälypohjaista olet ihana! mobiilisovellusta, jolle etsimme sijoittajia. Lisäksi olen kehittänyt Eroon vaatekriiseistä verkkovalmennuksen naisille. Rakastan kuitenkin yli kaiken esiintymiskeikkoja, joten niistä en halua missään tapauksessa halua luopua. Viime aikoina olen myös kouluttanut enemmän alan ammattilaisia ja pohtinut voisiko sitä myöhemmin tehdä verkon välityksellä myös. Unelmana on ollut pitkään ajasta ja paikasta riippumaton työ ja yrityksen kansainvälistyminen. App yrityksen kanssa meillä oli lupaavat neuvottelut sijoittajien kanssa juuri ennen uutisointia. Toivottavasti neuvottelut voivat pian jatkua, jotta sovellus saadaan valmiiksi. Sillä nyt jos koskaan on tämän mobiilisovelluksen aika!

Tämä tilanne saa todella pohtimaan mitä sitä ihan oikeasti elämältä haluaa sekä mikä on oikeasti tärkeää.

Moni juoksee materialismin perässä ja jahtaa unelmiaan pää kolmantena jalkana. Myönnän itsekin kuuluvani tähän joukkoon. Minulla on aina ollut suuria unelmia ja tavoitteita, eivätkä ne koronan myötä katoa. Viimeisen vuoden olen halunnut ottaa seuraavan askeleen urallani ja elämässä, mutta en oikein ole tiennyt mikä se olisi. Olen pohtinut moneen kertaa haluanko jatkaa seuraavat vuodet samalla tavalla kuin tähän asti kehittää jotain ihan uutta. Tämän myötä päätös oli selvä, jotain vanhaa aion jatkaa, mutta nyt aion käyttää kaiken fokuksen uuden luomiseen eli Olet ihana! mobiilisovellukseen. Pian angstailun jälkeen sain kovan inspiraation ja ideoita vain pulppusi. Päätimme myös Roosa Blomin kanssa, että nyt jos koskaan on aika päivittää Olet ihana! tyylikirjan sisältö ja julkaista uusi painos. Kirja ilmestyi 2016 syksyllä ja olemme viimeisen vuoden puhuneet jo uudistetusta versiosta, mutta koskaan ei ole muka ollut aikaa. Kirjoitan tällä hetkellä Basam Booksille ihanuuskirjaa, joka ilmestyy syksyllä 2020. Olin hieman hermoillut aikataulun kanssa, että miten pysyn siinä, mutta nyt on vain aikaa ja kirjasta tulee ihan mahtava. Kirja auttaa naisia voimaantumaan ja löytämään ihanuuden itsestään.

Tässä tilanteessa olisi helppoa jäädä vain peiton alle makaamaan. Syödä suklaata ja katsoa aamusta iltaan netflixiä. Mutta auttaako se pidemmän päälle? Ei. Se veisi vaan masennuksen syövereihin, josta on todella vaikea nousta, joten se ei ole vaihtoehto. Tässä tilanteessa päätin enemmän keskittyä siihen mistä nautin ja toteuttaa intohimojani. Yksi top 5 intohimoistani on pitää hauskaa joka päivä ihanien ihmisten kanssa. Osallistun monta kertaa viikossa online tanssi- ja joogatunneille. Tanssin sydämeni kyllyydestä musat täysillä. Lisäksi laulan joka päivä antaumuksella silmät kiinni. Paras ystäväni järjesti minulle online synttäribileet Zoomissa. Oli niin ihanaa, kun sain kaksi tuntia nauraa ja tanssia ihanien ystävien kanssa. Osallistun myös viikoittain Zoomissa järjestettävään Untitled – Virtual Dance tanssitapahtumaan, johon kuka vaan mistä päin maailmaa vain voi osallistua maksutta. Kiinnitän nyt entistä enemmän huomiota ruokavalioon: juon päivittäin vihermehut, otan vitamiinit ja pyrin syömään kaikkea mikä ylläpitää vastustuskykyä. Päivittäisissä meditaatioissa koitan mennä mahdollisimman kiitolliseen ja rakkaudelliseen energiaan ja nostaa omaa värähtelytasoa. Pelko on alhaista energiaa ja vetää vain alaspäin.

Tällaiselle supersosiaaliselle ihmiselle kotona istuminen ei ole kovin mieltä ylentävää, siksi Zoom tapahtumat ja videopuhelut ovat todella tärkeitä nyt. Onneksi elämme digiaikaa!

Toisaalta rahaa säästyy paljon, kun ei hengaile kahviloissa tai käy extempore -tapahtumissa. Voin vain antautua tähän ja koittaa luottaa. Ehkä kaikella on tarkoitus, tämä oli nyt jotain suurempaa, mikä pakotti kunnolla pysähtymään ja pohtimaan omaa elämää. Nyt on loistava aika itsensä kehittämiselle! Jos joudun lopettamaan yritykseni joksikin aikaa, ei se ole maailmanloppu. Pohjalle painumisessa parasta on se, että sieltä on vain suunta ylöspäin entistä ehompana. Tietysti toivon, että verkkokurssini myy hyvin ja saamme rahoituksen app yritykselle pian. Jos pahin tapahtuu, niin olen kiitollinen, että elän hyvinvointivaltiossa: onneksi meillä on Kela. Jos joudun olemaan Kelan asiakas jonkin aikaa, otan tuet kiitollisena vastaan ja tiedän, että se on vain väliaikaista.

Voit tilata minulta: Eroon vaatekriiseistä verkkovalmennuksen tai Olet ihana! tyylikirjan sivuiltani.

Olet ihana! mobiilisovellukseen voit tutustua tällä sivustolla.

 

Sohvi Nyman stylisti-kirjailija ja sarjayrittäjä

 

 

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Tuula

    Korona on kyllä varmasti ollut rankkaa ja stressaavaa monelle yrittäjälle. Itsekin yrittäjänä täällä Helsingissä on kyllä ollut välillä yöunet vähissä ja paniikkisoittoja tilitoimistoon on tullut tehtyä tilanteen selvittämikseksi. Digitaalisuus ja teknologia on onneksi ollut suurena apuna kun ihmeen moni asia onnistuukin etänä.

Vastaa