Tuulan virkkausaiheinen youtube -kanava kerää suosiota ympäri maailmaa
Satatuhatta virkkausfania seuraa Tuulan blogia ympäri maailman

Tuulan virkkausaiheinen youtube -kanava kerää suosiota ympäri maailmaa

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Tätä kirjoittaessani on 9. päivä, jolloin en ole puhunut livenä kenenkään muun kanssa kuin kerran tervehtinyt lähikaupan kassaa. Aika ajoin tunnen oloni yksinäiseksi, vaikka olen kaiken aikaa verkon kautta yhteydessä lukuisiin ihmisiin ympäri maailman.

Online -yrittäjille koronakriisi ei aiheuta niin suuria muutoksia kuin monille muille. Joillakin se jopa lisää töitä ja tuloja.

Olen melko uusi yrittäjä, kolmatta kertaa elämässäni yrittäjänä. Kuudenkympin raja lähenee pelottavan nopeasti. Ennen nykyistä yrittäjyyttä olin 16 vuotta digimedian opettajana ja kouluttajana. Vähä vähältä halusin yhdistää mediapuolen osaamista käsityöhön liittyviin taitoihini. Olen tekstiiliartenomi ja kauan aikaa sitten toiminut myös ateljeeompelijana Irlannissa.

Nykyinen yritykseni rakentuu virkkausaiheisen YouTube-kanavani ympärille. Kanava on pääosin englanninkielinen. Pian tulee täyteen maaginen 100 000 tilaajan raja. Kanava tuo mainostuloja suoraan Googlelta, lisäksi voin itse mainostaa tuotteita ja saada affiliate-tuloja. Kanavan suosio aiempaan ammattiini yhdistettynä on tuonut mukanaan puhe- ja koulutustilaisuuksia. Livetilaisuuksia ei nyt korona-aikana ole.

Huomaan, kuinka paljon energiaa poikkeustilanne vie. Vaikka aikaa olisi, on päiviä, jolloin en saa mitään aikaan. Minun on luotava selkeä lista asioista, joita tehdä silloin kun ei haluttaisi tehdä mitään. Videopuhelut tyttärien ja heidän lastensa kanssa ovat tärkeitä. Tyttöjen yli 90-vuotiaat Irlannissa asuvat isovanhemmat toisinaan liittyvät videopuheluihin.

Tänään kuvasin uuden videon. Editoin sen ja julkaisen illalla. Videoitten katselukerrat ovat nousussa nyt, kun amerikkalaisetkin ovat linnoittautuneet koteihinsa. Olin odottanut, että mainostulot laskisivat, mutta ne ovatkin nousseet. Minulla on seuraajia ympäri maailmaa, mutta amerikkalaiset tuovat eniten tuloja.

Ehkä nyt on aikaa kunnolla miettiä, mihin suuntaan haluan nuorta yritystäni kehittää. YouTube tietenkin on keskiössä, koska se kasvaa nyt jo itsestään. Sen avulla kasvatan passiivituloa jo eläkevuosiakin ajatellen – asuin lähes 15 vuotta ulkomailla ja niiltä vuosilta ei kerry eläkettä.

Suunnittelen virkkausmalleja englantilaiseen Simply Crochet -lehteen. Tällä viikolla kirjoitan ohjeet kahteen juuri heille lähettämääni työhön, jotka he syksyllä valitsivat ehdotuksistani. Olen luonteeltani suurpiirteinen ja tarkan ohjeen kirjoittaminen ei ole mielityötäni. Oma ajatukseni on, että pari silmukkaa sinne tai tänne! Onneksi lehdessä tekniset kirjoittajat korjaavat ne.

Pidän koulutus- ja puhekeikoista, vaikka en palaisi kokoaikaisen kouluttajan työhön. Monia vuosia tein etäkoulutusta ja pidän siitä. Olen pitänyt webinaareja, mm. Pinterestin käytöstä suomeksi. Pinterest on englanniksi toimiville usein tärkein säännöllisen liikenteen tuoja, mutta Suomessa sen ammattikäyttö on vasta alussa. Kun keksisin tavan, että yrittäjät ja esim. bloggaajat näkisivät, kuinka suuret mahdollisuudet sillä on! Minulla on sen käytöstä suomenkielinen verkkokurssi, mutta suurin osa yrittäjistä ei näe Pinterestiä tärkeänä osana markkinointiaan.

Verkossa on tulossa kahdet virtuaaliset käsityömessut ja olen mukana molemmissa. Mielenkiintoista nähdä, miten ne sujuvat. Kiinnostus on ollut laajaa ja suunnittelijatiimit tekevät paljon töitä. Uutta oppii niissäkin projekteissa, teen yhteiskatseluna yhden videon osana messuohjelmaa.

Tästä tuli erilainen kevät. Yksi syy siihen, että en jatkanut opettajan työssä, oli halu tehdä paikasta riippumatonta työtä ja olla talvet poissa Suomesta. Tämä talvi tosin on ollut niin lämmin, aivan kuin Irlannissa, että se ei ole tuntunut liian pahalta.

Mitä ensi vuonna? Kaikki on nyt niin epävarmaa, pitää vain jatkaa päivä kerrallaan!

 Tuula Kyrölä

Tuulan instagram

Tuulan nettisivut

Tuulan youtube -kanava

 

 

Vastaa