Tyhjentynyt kalenteri on tuonut mukanaan mahdollisuuden miettiä uusia toimialoja
Yksi Susannan suurimmista intohimoista on kuvata rekkoja, kyllä luit oikein, rekkoja!

Tyhjentynyt kalenteri on tuonut mukanaan mahdollisuuden miettiä uusia toimialoja

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Olen turkulainen valokuvaaja, äiti kolmelle lapselle ja puolisolle. Normaalisti arkeeni kuuluisi valokuvien ottaminen, editointi, lähettäminen asiakkaalle ja yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden tapaamista. Teen myös yhdeksättä vuotta vapaaehtoistyötä vähävaraisten lapsiperheiden parissa. Arkeeni on myös kuulunut lasten kanssa touhuaminen, koulu tehtävissä auttaminen ja nuorimman lapsen päiväkoti jutut sekä lasten harrastuksissa meneminen. Viime syksynä aloitin oppisopimuksella Yrittäjän Ammattitutkinnon ja sitä kautta tutustuin mentoriini Mel Schmidtiin.

Työssäni kuvaan paljon erilaisia tapahtumia, erilaisia festareita ja erilaisia bändejä. Kesäisin valokuvaan häitä ja vuodenajasta riippumatta paljon kuvaan myös muotokuvia ja lapsikuvia. Yksi suurimmista intohimoistani kuvauskohteena on rekat. Kyllä, luit oikein. Moni kysyy miksi rekat? Silloin mä vastaan, että miksi ei? Rekat ovat kiinnostavia liikkeessä ja paikallaan, ne on isoja huolimatta siitä onko kärry perässä vai ei ja toisissa on mahtavia maalauksia. Kiinnostus rekkojen kuvaamiseen alkoi vahingossa. Olin mieheni kyydissä rekassa ja kamera oli mukana. Otin vastaantulevasta rekasta kamerallani kuvan ja se onnistui. Olin ihan fiiliksissä. Sen jälkeen olen kuvannut niitä paljon eri paikoissa ja eri tavoilla.  Toinen intohimoistani on Boudoir kuvaus. Kuvaus on itsessään hetki itselleen, se antaa kuvattavalle muiston itsestään. Kuvaus tehdään täysin asiakkaan näköiseksi. Kuvauksella haluan näyttää että jokainen nainen on kuvauksen arvoinen ja haluan saada asiakkaan hehkumaan ikään tai sukupuoleen riippumatta. Kuvaus on myös itsetunnon kohottaja, jokainen on kaunis ja jokaisella on oikeus se nähdä ja tuntea.

Nyt arki on muuttunut, kiitos Koronan. Ollaan vain kotona perheen kesken, kukaan ei kulje mihinkään, kaupassa käy vain yksi ihminen (eli minä) ja yritetään pysyä terveenä.

Suurin huoli terveyden lisäksi itselläni on töiden peruuntuminen ja niiden tuoma taloudellinen puoli. Viimeisen kahden viikon aikana itselläni on kalenteri tyhjentynyt täysin keikoista. Ei ole tapahtumia, eikä tällä hetkellä uskalleta varata kuvauksia. Huoli huomisesta ja tulevaisuudesta on läsnä joka hetki. Kaikesta huolimatta en ole luovuttamassa yritykseni suhteen, en nyt enkä huomenna. Näinä aikoina pidän siitä lujempaa kiinni ja uskon että tästä selvitään. Mutta siihen tarvitaan meitä jokaista. Juuri sinua ketä siellä luet tätä kirjoitusta, minua uskomaan siihen, että tästä selvitään, suomen päättäjiä tukemaan. Olen miettinyt erilaisia keinoja viedä yritykseni ja osaamiseni verkkoon. Olen avannut Shutterstock tilin itselleni, olen miettinyt erilaisia verkkovalmennuksia, Facebook valmennuksia. Myynnissä on jo lahjakortit, ne saa joko perinteisellä postilla tai sähköisesti ja niissä on pidennetty käyttöaika.

Nyt kysynkin lukijani sinulta, mikä olisi sellainen palvelu tai valmennus, jota minä voisin sinulle tarjota?

Kaikesta huolimatta toivon jokaiselle jaksamista tämän tilanteen keskellä ja aurinkoista kevättä.

Terkuin Susanna / SH Photographylta

 

Susannan Facebook

Susannan Instagram

Shutterstock

Vastaa