Yrittäjyyttä poikkeustilan keskellä

Yrittäjyyttä poikkeustilan keskellä

 • Artikkelin kommentit:2 kommenttia

Poikkeustilan aiheuttamat vaikutukset näkyvät yrityksissä.

Koronavirus tuli ja vaikutti hetkessä monen yrittäjän liiketoimintaan. Suurella osalla tilauskanta väheni kuin taikaiskusta, joillakin varauskirjat tyhjenivät moneksi kuukaudeksi kerrallaan. Moni on joutunut pakon edessä lomauttamaan luotettavia huipputekijöitä ja vähintäänkin tarkastelemaan yrityksensä kulurakennetta uudesta perspektiivistä.

Sosiaalinen media täyttyi viikossa erilaisista pienyrittäjiä tukevista kampanjoista. Uusia Facebook-sivuja nousi useampi päivässä ja Instagramin Storyt räjähtivät erilaisista haasteista. Päivittäin saamme lukea valtamediasta hallituksen pohdintoja ja päätöksiä tukitoimista yrittäjien varalle. Verkkojulkaisuista pääsemme lukemaan murheellisia reportaaseja taloudellisesta epävarmuudesta, joka koskettaa jokaista Suomessa toimivaa yritystä ja yrittäjää.

Ei niin paljon huonoa, etteikö jotain hyvääkin

Nostin aikaisemmin Instagram Storyssani esille sen, etten aikaisemmin ole kokenut näin massiivista ilmiötä, jossa pienyrityksiä ja niissä työskenteleviä yksilöitä nostettaisiin esille yhtä aktiivisesti. On huojentavaa nähdä, että koko kansakuntaa koskettavan hädän hetkellä muistamme myös niitä, jotka ovat osaltaan kantaneet kortensa kekoon veroeurojemme eteen. Olen hyvilläni siitä, että isot toimijat, kuten Elo ovat välittömästi reagoineet tilanteeseen konkretian kautta.

Jokaisen yrityksen takana on yrittäjä, siis ihminen

Sen lisäksi että yrittäjät ovat koronatilanteen aiheuttaman taloudellisen haasteen edessä on muistettava, että näillä yrittäjillä on myös perhe, lapsia, riskiryhmään kuuluvia läheisiä, ikääntyneitä vanhempia ja huoli omasta terveydestä sekä hyvinvoinnista. Kuten jokainen Suomen rajojen sisällä elävä, myös he tekevät joka päivä suuria ponnistuksia huolehtiakseen paitsi yrityksensä selviytymisestä, myös läheistensä eteen.

Korona tuo mukanaan jättimäisiä uhkia, joista haluan tässä ja nyt nostaa esille myös yksilön jaksamisen. Poikkeustilan aiheuttama henkinen ja fyysinen kuormitus normaaliin nähden on mittava ja omasta jaksamisesta huolehtiminen saattaa kaiken tämän paskan keskellä jäädä kaukaiseksi ajatukseksi. Jos on yrittäjä, joka on jo ennen koronavirusta tasapainoillut yrityksen työtaakan ja normaalin arjen välillä, voin vain kuvitella, minkälaista on elää tässä hetkessä. Unohtamatta sitä, että arki tuskin tulee palautumaan normaaliksi kovinkaan pian.

Yrittäjän päiväkirjat kertoo tosielämän tarinoita poikkeustilan keskellä

Ideasta se lähti. Kolme päivää sitten sain oivalluksen siitä, että minulla ja yritykselläni Schmidt Communicationsillä on mahdollisuus tarjota alusta heille, joiden resurssit kertoa tarinoita ovat juuri nyt tiukilla. Jokaisen yrittäjän tilanne on uniikki.

Onneksi olkoon, olet löytänyt tiesi blogiin, jonka tulevat kirjoittajat ovat tosielämän supersankareita. He ovat yrittäjiä, jotka kertovat kuinka korona on muuttanut heidän arkeaan, kuinka he ovat löytäneet uusia mahdollisuuksia tehdä liiketoimintaa ja mitä he ovat tilanteesta oppineet. Alle vuorokaudessa sain 20 yhteydenottoa Facebook-ryhmässä, jonne olin ajatukseni tästä blogista ilmaissut. En malta odottaa, että saamme julkaista näitä tarinoita.

Kirjoittajaksi? Jos olet yrittäjä, joka haluaa kertoa arjestaan pandemian myrkyssä, laita sähköpostia osoitteeseen community @ melschmidt.fi – liitä mukaan mahdollinen valmis kirjoitus artikkelikuvan, paikkakuntamaininnan, some- ja muiden mahdollisten linkkien kera.

Tarinat on tehty kerrottavaksi.

Mel @iammelschmidt

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Pirita Ruusulaakso

  Hei!
  Suh tuore yrittäjä, joka hyppäsi vakioduunista toteutaakseen unelmaa. Paljon sain kuulla:
  ”Älä tee sun intohimosta ammattia”
  ”Pirita kukaan ei tunne sua ja tää kapunki täynnä saleja luuletko pärjääväs”
  ”mitkään planeetat ei sit sun puolella”
  ”kai sä ymmärrät et tosta ei tuu mitään”
  Vajaa 2 vuotta ja sulkenu monta suuta💪. Tähän on vaadittu verta, hikeä ja kyyneleitä konkreettisesti 👊.
  Vittu mä en anna jatkossakaan kenenkaan päästä sanoo:
  ”mitä mä sanoin!”
  Mukana tässä 110%

  1. Melina

   Hello, kiitti kommentista Pirita!
   Asenteella eteenpäin, yass!
   Isosti tsemppiä tulevaan ja tervetuloa mukaan kirjoittamaan <3
   -Mel

Vastaa