Ajankäyttö – se kasvaa mihin keskityt

Ajankäyttö, se kasvaa mihin keskityt

Ajankäyttö on yrittäjän tärkeimpiä taitoja. Joskus on syytä pysähtyä tarkastelemaan, mihin ajatuksensa ja energiansa keskittää.

Moi! Terveisiä hiljaisuuden tältä puolen! Tuntuu jotenkin hassulta, että vuotta on jäljellä enää kuukauden päivät. Samaan aikaan lähenee myös vuosi siitä, kun ensimmäisen kerran kuulin COVID-19-taudista. Silloin en ihan nähnyt sitä miltä 2020 tulisi näyttämään, saati mitä se tarkoittaisi mikro- ja pk-yrityskentässä.

On sanomattakin selvää, että jokaisen yksilön elämä on tänä vuonna muuttunut. Minulle henkilökohtaisesti ehkä suurin harmi oli perinteisen kesäkiertueen kutistuminen kahteen tapahtumaan. Olen kuitenkin kiitollinen ja hyvilläni siitä, että rajusta vuodesta huolimatta olen tiimini kanssa saanut tehdä rakastamaani työtä brändi- ja digimarkkinoinnin parissa.

Lokakuun alussa aloin tuntemaan poikkeuksellisen vuoden vaikutukset omassa jaksamisessa voimakkaammin kuin aikaisemmin. Tuli päivä jolloin en inspiroitunut sisällöntuottamisesta, eikä ajankäyttö ollut tehokkainta. Sen sijaan että olisin innolla suunnitellut tulevaa ja implementoinut aikaisempia oivalluksia tekemiseen, halusin vain scrollata puhelimen ruutua tunnista toiseen. Luovan ja tekevän ihmisen pahin vihollinen on inspiraation loppuminen.

Kun ei ole mitään sanottavaa, on parempi olla hiljaa

Vaikka julkisesti olen pysynyt vaiti lähes kahden kuukauden ajan, on hiljaisuudessa tapahtunut paljon hyviä asioita joista haluan kertoa. On helpottavaa huomata ja todeta, että vuosien aikana rakennettu verkosto sekä asiakkuudet kantavat, vaikka päättäisi olla puhumatta somessa. Pitkässä juoksussa en usko että tämä olisi mahdollista tai järkevää, mutta ajatus siitä että liiketoiminta ei pysähdy päivässä tällaisen takia on huojentava.

Suurin ja merkittävin muistutus itselle on ollut se, että minulla(kin) on oikeus ja mahdollisuus valita mihin aikani käytän. Minulla, kuten sinulla, on oikeus päättää kenelle ja mille aikani annan. Jos sosiaalisen median selaaminen aiheuttaa enemmän aivotoiminnan sulamista kuin kehittymistä, tai jos se sama negatiivinen henkilö yrittää taas purkaa pahoja vibojaan puhelimen toisessa päässä, on syytä tarkastella tekeekö tämä pitkässä juoksussa hyvää omalle jaksamiselle, hyvinvoinnille tai elämänlaadulle.

Ajankäyttö: se kasvaa mihin keskityt

Ohikiitäneen syksyn aikana priorisoin niitä perusjuttuja, jotka tekevät arjesta merkityksellistä. Minulle tämä on tarkoittanut esimerkiksi sitä, että olen kiinnittänyt huomiota unen laatuun ja määrään. Väitti kuka tahansa mitä tahansa, fakta on, että jos en saa nukkua 9 tuntia yössä, ei päivistä tule yhtä tehokkaita kuin toivoisin.

Palasin myös suurten unelmien ja suunnitelmien pariin. Joskus arki ja vain jokapäiväisistä velvollisuuksista selviytyminen aiheuttaa sen, että unohdamme meille tärkeät unelmat, jotka haluamme saavuttaa. Puhun siitä fiiliksestä, kun keskiviikkona alkaa jo odottamaan tulevan viikonlopun taukoa, kun taas sunnuntaina tajuaa hukanneensa kaksi päivää ei yhtään mihinkään. Suurin positiivinen vaikutus omaan jaksamiseen ja palautumiseen on kuitenkin ollut sillä, että olen tietoisesti sulkenut turhaan kuormittavat jutut pois. Puhelin on pysynyt äänettömällä, enkä ole aktiivisesti ollut läsnä missään digimediakanavassa.

Siinä missä pieni mediatauko on tehnyt hyvää, olen myös huomannut kaipaavani sisällöntuottamista. Henkilökohtainen kasvu, bisneksen tekeminen ja kehittäminen, sekä brändivalmennus ovat juttuja joiden luokse palaan aina uudestaan ja uudestaan. Suurinta iloa saan, kun huomaan luovani positiivista vaikutusta osaamisellani, luovuudellani, kokemuksillani, tai verkostoni kautta.

Seuraavassa blogipostauksessani avaan havainnoimiani mediatauon ja some-hiljaisuuden hyötyjä, sekä jaan hyväksi todetut vinkit tehokkaan työpäivän varmistamiseksi.

Energiaa ja inspiraatiota vuoden viimeiseen kuukauteen!

Mel

Edellinen
Edellinen

Ajanhallinta: tehosta päivääsi näillä vinkeillä

Seuraava
Seuraava

Kansainvälistä naisjohtajuutta kriisin keskellä (vieraskynä)